Rullaluistelun

Mikä tekee rullaluistimesta parhaan?

Markkinoilla on jatkuvasti suureneva valikoima erilaisia rullaluistimia. Mutta mikä tekee rullaluistimista maailman parhaat? Tärkein ominaisuus rullaluistimille on sen laadukkuus. Maailman parhaimpiin rullaluistinten valmistajiin kuuluvat muun muassa K2, VNLA Skates sekä Riedell Skates. Lue eteenpäin ja esittelemme nämä maailman parhaat merkit sekä niiden suosituimpia malleja rullaluistimista.

Rullaluistelu on urheilua, joka tapahtuu siihen tarkoitetuilla luistimilla tasaisella alustalla. Rullaluistimet ovat samantyyliset kuin perinteiset luistimet, mutta terien tilalla on joko neljä tai viisi rullaa eli rengasta. Rullaluistelua harrastetaan yleisimmin asfaltilla tai muulla kovalla alustalla.

Suomeen rullaluistelu rantautui 1990 -luvulla. Vuosien myötä myös maailman parhaat rullaluistimet ovat rantautuneet Suomeen. Laadukkaita rullaluistimia osataan arvostaa myös harrastajapiireissä, sillä ne ovat ominaisuuksiltaan sopivia sekä kenkäosat ovat helppo saada sopimaan omaan jalkaan.

Mikä tekee laadukkaan rullaluistimen?

Rullaluistimen tärkein ominaisuus on istua jalkaan sopivasti ja tukea nilkkaa. Kenkäosaa on valittavana usein kovana tai pehmeänä. Pehmeä kenkä on mukavamman tuntuinen, mutta kova kenkä on usein vakaampi ja helpommin hallittavissa. Laadukas kenkä muovautuu käyttäjän jalkaan sopivaksi ja on käyttöiältään pitkä. Hyvät säätömahdollisuudet tekevät jalkaan sovittamisesta helpompaa. Rullaluistimen pintamateriaali vaikuttaa sen laadukkuuteen. Nahkapintainen rullaluistin on usein pitkäikäisempi ja muovautuvampi kuin esimerkiksi keinotekoinen nahka. Laadukas rullaluistin on helppo pitää puhtaana sekä tarvittaessa helppo huollettava.

Renkaiden koko on olennainen osa rullaluistinta. Renkaan koko valitaan sen mukaan, kuinka pitkiä matkoja tahdotaan luistella. Lyhyille matkoille, esimerkiksi kaupunkiluisteluun, sopivat pienemmät renkaat. Pienet renkaat helpottavat luistimen hallintaa ja ovat nopeammin pysäytettävissä. Pienet renkaat ovat kooltaan 80–84 mm. Pitkille matkoille kannattaa valita suuremmat renkaat, noin 90–100 mm. Suuremmilla renkailla on helpompi ylläpitää vauhtia, ja liikkumiseen tarvitsee käyttää vähemmän energiaa. Renkaan kovuus tulee ottaa myös huomioon. Renkaan kovuus vaikuttaa sen käyttöikään, renkaan nopeuteen sekä iskunvaimennukseen.

VNLA

VNLA seli Vanilla Roller Skates on vuonna 2005 alkunsa saanut rullaluistimia valmistava yritys. Se kuuluu maailman arvostetuimpiin valmistajiin, sillä se valmistaa luistimia erittäin kohdennetulle kohderyhmälle. Nykypäivänä VNLA suunnittelee, valmistaa ja myy laadukkaita rullaluistimia, joita on ollut mahdollista nähdä monissa televisio-ohjelmissa, esimerkiksi America’s Best Dance Crew, America’s Got Talent sekä So You Think You Can Dance. VNLA sponsoroi monia eri rullaluistelijoita, niin yksilöurheilijoita kuin suurempia ryhmiäkin, esimerkiksi erilaisia tanssiporukoita.

VNLA:n valikoimiin kuuluvat Junior-luistimet, Pro Quad -luistimet, Speed Inline -luistimet sekä erilaisia renkaita. Yrityksen suosituimpiin luistimiin lukeutuvat Tuxedo Junior Skate, 360 Pro Quad Skate, Classic LE Pro Skate sekä Loco Verde Speed Inline Skate. Yrityksen kotikaupunki on Los Angeles, mutta tuotteiden ostaminen myös Suomeen on mahdollista. Asiakkaat arvostavat VNLA:n valmistamia rullaluistimia, sillä ne ovat laadukkaita ja saatavilla on monia eri malleja. Kokoja on paljon saatavilla, ja niiden ominaisuudet ovat maailman huippua.

Riedell Skates

Riedell Skates perustettiin yli 70 vuotta sitten tavoitteenaan valmistaa mahdollisimman laadukkaita luistimia. Yritys valmistaa niin perinteisiä luistimia kuin myös rullaluistimia. Riedellin valmistamia rullaluistimia pidetään yhtenä maailman parhaimpina. Se valmistaa rullaluistimia kaikkiin eri rullaluistelun lajeihin. Rullaluistimia on mahdollista ostaa valmiina setteinä, tai voit koota itsellesi sopivat rullaluistimen erillisistä osista. Riedell on yhdysvaltalainen yritys, mutta heidän tuotteitaan on mahdollista tilata myös Euroopasta, joten tuotteiden saaminen Suomeen on helppoa ja vaivatonta.

Riedellin rullaluistimissa arvostetaan niiden laadukkuutta sekä valikoimaa. Luistimet on mahdollista koota pienistä osista, tai voit valita valmiin setin. Riedell Solaris Pro on maailman parhaisiin rullaluistimiin lukeutuva luistin. Sen hyvin istuva kenkä sekä laadukkaat renkaat tekevät rullaluistelukokemuksesta mukavan, ja luistin istuu hyvin. Luistimella saavutetaan täydellinen tasapaino, sekä sillä on helppo tehdä teräviä pysähdyksiä sekä nopeita liikkeellelähtöjä. Riedell Zone on ulkoluistimista maailman suosituimpia. Se on klassisen kaunis luistin, joka on laadukkaasta nahasta valmistettu.

K2-rullaluistimet

K2 on maailman suosituimpiin rullaluistinten valmistajiin kuuluva yritys. Se perustettiin vuonna 1962 Yhdysvaltojen Washingtonissa Bill ja Don Kirschnerin toimesta. K2 -yritys valmistaa rullaluistimia erityyppisiin maastoihin, joten valikoimista löytyy varmasti sopiva luistin. K2 VO2 Pro Speed on yrityksen suosituimpia malleja, sillä se on laadukkaasti valmistettu luistin varustettuna Hi-Lo -asetuksella. Asetus yhdistää hyvän ohjattavuuden sekä suuret nopeusominaisuudet. Vortech tuuletusjärjestelmä tekee luistimen käytöstä mukavan, sillä se pitää jalat viileinä pidempienkin harjoitteluiden aikana.

Tempish

Tempish on eurooppalainen yritys, joka on perustettu vuonna 1994. Se valmistaa laadukkaita rullaluistimia etenkin joukkueurheilulajeihin. Yritys panostaa korkeaan laatuun sekä luistinten mukavuuteen. Tempish Atatu Blue on yrityksen suosituimpia fitness-luisteluun tarkoitettuja malleja. Sen renkaat ovat kooltaan 125 mm, ja ne mahdollistavat suuret nopeudet matalalla energialla. Asiakkaat arvostavat luistimessa sen laajaa kokotarjontaa sekä luistimen ominaisuuksia ja vakautta suurillakin nopeuksilla. Tempish Atatu Blue on hyvin kevyt luistin, mutta siinä on vakaa käyttökokemus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top