Rullaluistelun

Rullaluistimet kannattaa ottaa mukaan ulkomaanmatkalle

Rullaluistelu on urheilulaji, jota harrastetaan juuri siihen suunnitelluilla luistimilla. Luistimissa on renkaat, jotka soveltuvat liikkumiseen asvaltilla sekä muilla kovilla alustoilla. Annamme sinulle vinkkejä, mitkä ovat parhaat rullaluistelumaat sekä mihin kannattaa seuraavaksi suunnata. Kauniit maisemat sekä erilaiset ympäristöt tekevät harrastamisesta hauskaa ja mukavaa. Rullaluistelu ulkomailla on helppoa, sillä omia välineitä ei tarvitse välttämättä ottaa mukaan. Useat paikat vuokraavat rullaluistimia sekä suojavarusteita, jotta matkalaisilla on mahdollisuus päästä rullaluistelemaan mahdollisimman vaivattomasti.

Lomamatkalla mukavaa vaihtelua ovat eri pituiset rullaluisteluretket. Rullaluistellessa on mahdollista nähdä erilaisia ympäristöjä, sillä liikkuminen rullaluistimilla on vaivatonta. Kerromme sinulle mahtavista paikoista, joissa rullaluistelu on suosittua. Oikeanlaiset olosuhteet tekevät harrastamisesta vaivatonta sekä pitävät harrastuksen mielekkäänä. Rullaluistelu on sopiva niin liikkumisvälineenä kuin myös kuntoiluna. Ulkomailla rullaluistelu tuo mukavaa vaihtelua, sillä jokainen reittivalinta on aina uusi seikkailu. Jatka siis lukemista ja lue parhaat matkakohteemme ja vinkit erilaisista rullaluisteluun soveltuvista suosituista matkakohteista.

Rullaluistelu Lontoossa

Lontoo on suurkaupunki, joka on Iso-Britannian pääkaupunki. Maa sijaitsee luoteisessa Euroopassa ja on saarivaltio. Lontoon väkiluku on 8,3 miljoonaa ja sen pinta-ala on yli 1500 neliökilometriä. Tässä suurkaupungissa yksi suosittu liikkumis- ja urheilumuoto on rullaluistelu. Rullaluistinten vuokraaminen on helppoa Lontoossa, ja esimerkiksi London Skate Centre tarjoaa laajan varustevalikoiman vuokralle. Rullaluistelu kaupungissa tuo uudenlaista perspekstiiviä matkailuun, sillä rullaluistelu mahdollistaa helpon liikkumisen ympäri kaupunkia, myös pidemmille etäisyyksille kuin pelkkä kävely.

London Friday Night Skate on perjantaisin järjestettävä yhteisluistelu, joka lähtee liikkeelle kello 20. Lähtöpaikkana on Wellington Arch Hyde Parkissa ja reittinä toimii 10 – 15 mailin (16 – 24 km) pituinen matka Lontoon kaduilla. Reittivalinta vaihtelee, ja se on nähtävillä etukäteen verkkosivuilla. Reitille ei suositella lähtemään aivan vasta-alkajana. Easy Saturday Skate starttaa jokainen lauantai kello 10:30 Peace Pagodalta Battersea Parkista. Tämä aamun yhteisrullaluistelu sopii myös vasta-alkajille ja on suosittu perheiden keskuudessa.

Matkakohteena Amsterdam

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki ja se sijaitsee maan pohjoisosassa. Amsterdam on Alankomaiden suurin kaupunki ja sen väkiluku on hieman yli 800 000. Kaupungin pinta-ala on reilu 200 neliökilometriä. Amsterdam on kompakti kaupunki, jossa liikkuminen on helppoa rullaluistinten avulla. Kaupungissa arvostetaan liikkumista ilman moottoriajoneuvoja, joten sen olosuhteet ovat ihanteelliset rullaluisteluun. Monille eri nähtävyyksille sekä ostoskaduille on vaivatonta päästä rullaluistimilla. Myös erilaisia yhteisluisteluita järjestetään, ja kaupungissa on monipuolinen tarjonta erilaisia rullaluistinpuistoja.

Marnix Bowl on suuri skeittipuisto Amsterdamissa. Puistossa on mahdollista tehdä erilaisia temppuja eri rampeilla. Myös kuntoluistelu on mahdollista aivan Marnix Bowlin välittömässä läheisyydessä. Noordepark on suuri ja kaunis puisto, jossa on mahdollista rullaluistella kauniissa maisemissa, Noordhollandsch Kanaalin varrella. Puistossa kulkevat asvaltoidut tiet, jotka ovat ihanteelliset rullaluistelijoille. Joka perjantai järjestettävä Friday Night Skate kerää rullaluistelijoita yhteisluisteluun noin 20 kilometrin matkalle. Luistelu starttaa Vondelparkin pohjoisosasta ja sen reitti kulkee Amsterdamin kaupungin läpi.

Los Angeles – rullaluistelun ihmemaa

Los Angeles, eli enkelten kaupunki, on Yhdysvaltojen Kaliforniassa sijaitseva kaupunki. Se on väkiluvultaan maan toiseksi suurin kaupunki, heti New Yorkin jälkeen. Los Angelesin väkiluku on hieman alle 4 miljoonaa ja kaupungin kokonaispinta-ala on 1300 neliökilometriä. Sekä turistien että kaupunkilaisten suosima kuntoilumuoto on rullaluistelu, sillä kaupungin tieverkostot soveltuvat siihen loistavasti. Liikkuminen on helppoa hyvin hoidetuilla, asvaltoiduilla teillä. Los Angelesissa rullaluistelua on mahdollista harrastaa niin sisä- kuin ulkotiloissakin ympäri vuoden.

Suuressa kaupungissa, kuten Los Angelesissa, on mahdollista vuokrata rullaluistimet sekä suojavarusteet. Skateland on suosittu rullaluistelupaikka, kun halutaan rullaluistella sisätiloissa. Skatelandin puulattiat on suunniteltu juuri rullaluistelua varten ja ne tarjoavat kaikille luistelijoille ihanteelliset olosuhteet. Echo Park on suosittu varsinkin perheiden keskuudessa. Puistossa on ihanteelliset ja tasaiset rullaluistelumaastot. Reittivalintoja on helppo suunnitella oman kuntotason mukaan ja alueella voivat rullaluistella myös vasta-alkajat. Echo Parkissa järjestetään myös erilaisia yhteisluisteluja, joihin kenellä tahansa on mahdollisuus osallistua.

Manhattanin sisärullaluistelu

Manhattan on saari, joka kuuluu New Yorkin hallintoalueeseen. Se on pinta-alaltaan vajaa 90 neliökilometriä ja sen väkiluku on hieman alle kaksi miljoonaa. Varsinkin kaupunkilaisten suosiossa ovat erilaiset sisärullaluisteluun soveltuvat paikat. LeFrak Center on Prospect Parkissa sijaitseva sisärullaluisteluareena. Areenalta on mahdollista vuokrata rullaluistimet sekä siellä on mahdollisuus järjestää erilaisia tapahtumia. Branch Brook Park Roller Skating Center on kaupunkilaisten keskuudessa suosittu sisäareena sillä sen puitteet ovat huippuluokkaa. Rullaluistelu on vaivatonta, ja areenalla on myös rullaluistinten vuokrausmahdollisuus.

Rullaluistelu on hyvä valinta ulkomailla

Lähditpä matkalle minne tahansa päin maailmaa, löytyy rullaluisteluun soveltuvia alueita aina. Rullaluistinten kantaminen mukana ei ole välttämätöntä, sillä rullaluistinten sekä suojavarusteiden vuokraaminen on helppoa ja vaivatonta. Voit lähteä rullaluistelemaan ohjatulle retkelle tai suunnitella itse omat reittisi. Rullaluistelu ulkomailla on aina oma seikkailunsa, sillä uudet maisemat ja reitit tekevät siitä jännittävää. Vinkeillämme saat varmasti uusia aluevaltauksia rullaluisteluusi. Nauti lomastasi, ja ota ohjelmaan rentoutumisen lisäksi kuntoilua. Nauti vaihtelevista maastoista rullaluistelun tuomien monien etujen kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top