Rullaluistelun

Rullaluistimet ja kesäinen päivä Helsingissä

Rullaluistelu on yksi hauskimpia kesäisiä harrastuksia, joita Suomessa pääsee harrastamaan. Kesäiset kadut, upeat maisemat sekä lämmin ilmasto tekevät kenestä tahansa rullaluistelun suurkuluttajan. Vaikka Suomessa esimerkiksi lämmin ilmasto rajoittuu vain muutamiin hetkellisiin ajanjaksoihin keskellä kesää, lajia voi kuitenkin surutta harrastaa myös ulkomaillakin. Rullaluistimet on todella helppo pakata mukaan vaikkapa lomamatkalle, jos haluat pitää peruskuntoasi yllä myös lomasi aikana.

Tämänpäiväisessä artikkelissamme keskitymme kuitenkin siihen, minkälaisia mahdollisuuksia maamme pääkaupunki tarjoaa rullaluistelulle. Helsinki on loistava paikka tutkia maamme historiaa, kulttuuria, sekä modernia rakennustaidetta. Aktiivisesti ulkona liikkuva ihminen pystyy yhdistämään jopa yhteen ulkoilukertaan nämä kaikki, mikäli reitin suunnittelussa on käytetty hieman niin sanottua pelisilmää. Seuraavaksi tulemmekin kertomaan sinulle parhaan mahdollisen reitin, mikäli olet päättänyt rullaluistimesi ottaa mukaan reissullesi Helsinkiin.

Valmistelut

Valmisteluissa ei kannata tinkiä sillä ne ovat olennainen osa retken onnistumista. Et esimerkiksi halua miettiä 10km matkan jälkeen, että mistä saisi juotavaa, vaan vesipullo kannattaa ensimmäisten varusteiden joukossa pakata mukaan. Pitkillä reissulla onkin siis syytä huolehtia nesteytyksestä erityisen hyvin, varsinkin mikäli retki tehdään keskellä kuuminta kesää. Riittävä nesteytys ennen, suorituksen aikana, sekä suorituksen jälkeen, on kriittistä. Huomaathan, ettei ennen retkeä kannata kuitenkaan liikaa juoda, tämäkin voi nimittäin vaikuttaa negatiivisesti matkan sujuvuuteen ja fyysiseen kestävyyteesi.

Reppu kannattaa rullaluistellessa olla aina mukana, mutta sen tulisi olla mahdollisimman kevyt. Pakkaa reppuusi puhelin, latausjohto, nestettä, yhdet vaihtovaatteet, sekä muutamat sukat + rakkolaastareita. Rakkolaastarit ja puhtaat sukat ovat välttämättömiä tarvikkeita, varsinkin jos et ole tottunut +10km matkoja luistelemaan. Mikäli käytössäsi on kohtalaisen uudet rullaluistimet, muistathan ajaa nämä sisään ennen pidemmän retken aloittamista. Myös vaikkapa tämän listan avulla kannattaa tsekata aloittelijan vinkit, jos rullaluistelu ei ole itselle vielä se tutuin harrastus. 

Reit

Reittimme lähtee Helsingin eteläisimmistä osista, eli Katajannokalta. Upeita luonnonmaisemia, satoja vuosia vanhoja rakennuksia sekä merinäköalaa tarjoava kaupunginosa on tunnettu ympäri Suomen. Mikäli haluat välttää kävelyn ja olla pelkästään rullaluistimiesi varassa, kannattaa harkita tarkkaan kulkemasi kadut sillä osa Katajanokan kaduista on ns. mukulakiviä joissa luistelu on vähintäänkin haastavaa. Reitti jatkuu katajanokalta kohti Kamppia jossa sinulla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi tuomiokirkkoon, ostoskeskuksiin sekä ydinkeskustan arkkitehtuuriin. Kamppi toimii myös hyvänä huoltopisteenä jossa voit tankata esimerkiksi vesivarantasi jälleen täyteen. Kilometreissä matkaa on tässä kohtaa kuljettu n. 5km.

Kun Kampin huoltopiste on suoritettu on aika lähteä ensimmäiselle, hieman pidemmälle etapille. Seuraavaksi kuljemme n. 12km matkan kohti Korkeasaaren eläintarhaa jossa saat lähes koko matkan kulkea rantaviivaa pitkin. Upeat maisemat auttavat kenet tahansa jatkamaan pitkiäkin matkoja, eikä reitillä suinkaan kannata pitää mitään kiirettä. Korkeasaaren eläintarha tarjoaa upeita reittejä myös rullaluistimilla matkaaville henkilöille, joten voit rauhassa tutustua puiston tarjontaan ja pitää n. tunnin pituisen tauon. Korkeasaaresta löytyy myös ilmainen wifi, mikäli haluat hengähtää esimerkiksi erilaisten nettipelien parissa tauollasi. Useat netticasinoilta löytyvät kolikkopelit eivät esimerkiksi tarvitse 3G-yhteyttä vaativampaa yhteyttä toimiakseen loistavasti. Jos etsit tämänkaltaisia pelejä, niitä on listattu mm. www.pelipaikkajokaiselle.com sivustolle.

Viimeinen etappi

Korkeasaaren jälkeen vuorossa on kolmas ja viimeinen etappi joka päättyy Vuosaaren aurinkolahteen. Korkeasaaresta tänne on matkaa n. 15km joten yhteensä kilometrien kuuluisi tässä kohtaa näyttää n. 35 kilometriä. Ei mikään kovin lyhyt matka siis! Vuosaaren aurinkolahti on upea, meren rannassa sijaitseva asuinalue josta löytyy palveluita kuten. ostoskeskus, ravintoloita, leikkipuistoja, sekä tietysti uimarantoja. Paikka onkin loistava lokaatio suorittaa loppuhuolto johon kuuluu mm. venyttelyä, nesteyttämistä sekä tietysti rullaluistimien huoltoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top